resepimasakan.net

Resepi Kek Batik Sedap dan Mudah

Resepi Kek Batik – Assalamu’alaikum. hari ini saya ingin berkongsi resepi kek batik coklat. Kek batik ini adalah salah satu jenis-jenis kuih-muih yang dibuat tanpa keperluan untuk memasak. juga apabila ianya mudah untuk membuat kek ini tidak perlu menggunakan tepung apa-apa. Ianya bernilai menyebut bahawa kek ini adalah kek yang sangat unik kerana ia memerlukan sedikit kreativiti supaya kek yang menghasilkan sesuatu seperti batik. anda mungkin sering melihat orang-orang yang berkongsi kek ini dalam Kumpulan resipi tetapi ia akan lebih menyeronokkan jika anda boleh membuatnya di rumah. Anda juga bisa buat kek resepi kek batik sukatan cawan yang mudah.

Resipi kek batik lembut berkongsi adalah sangat mudah dan semua orang boleh melakukannya. bahan-bahan yang digunakan kurang daripada 6 jam boleh dilengkapkan. Kek ini itu selalunya penuh sesak apabila tiba bulan puasa. Selalunya bulan puasa lalu lintas adalah tinggi kerana ramai orang Cari google.

Tidak lama lagi saya tidak membuat kek ini, kek batik merupakan salah satu kuih kegemaran saya dan keluarga. banyak versi ini kek resipi, resepi kek batik nestum, resepi kek batik cheese, resepi batik yang menggunakan milo dan beberapa juga menggunakan telur. tetapi saya tidak suka menggunakan telur mentah.

Jika anda suka kek gula-gula adalah lebih baik tidak Campurkan biskut ini ke dalam adunan biskut milo. tetapi masih mengikuti kaedah meletakkan biskut coklat. Resipi ini adalah sangat mudah dan mudah untuk mengikuti dan sila ikut resipi di bawah ini.

Resepi Kek Batik

Resepi Kek Batik

Bahan-bahan resepi kek batik sedap :

 • 2 cawan milo
 • 2 camca besar serbuk Koko
 • 1 paket biskut marie – patah dua
 • 1/2 cukup susu
 • 125 g mentega / mentega
 • 1 sk vanen vanilla
 • badam – potong dan panggang (pilihan)

Cara membuat resepi kek batik rangup :

 1. mula-mula mencairkan mentega ke dalam periuk menggunakan api yang sederhana sehingga ia larut kemudian dimasukkan ke dalam susu pekat satu penyebab dan Gaul sehingga sebati
 2. kemudian meletakkan coke serbuk bersama-sama dengan Mus dan gabungan yang baik atau sehingga buih tidak ditoreh. selepas itu vanilla di essen masukkan ke dalam adunan dan Gaul dengan teliti… memadamkan api neraka.
 3. Masukkan biskut yang telah rosak dengan badam dan Gaul sehingga sebati. kemudian masukkan doh ke dalam dulang plastik.
 4. susun kek dalam kuali dengan menekan pada permukaan doh. kemudian Campurkan adunan ke dalam peti sejuk selama lebih kurang 5 jam.
 5. akhir sekali, keluarkan kek dari dalam peti sejuk dan biarkan ia mengambil 30 minit kemudian dalam kepingan dan batik kek telah sedia untuk dihidangkan…

Nota resepi kek batik simple :
Apabila anda suka kek batik lembut semasa menyediakan campuran coklat, retak biskut yang pertama, untuk biskut air limau yang sedikit. Jadi kek batik akan terasa lembut. betapa mudahnya adalah resipi untuk kek batik coklat saya berkongsi dan kemudian memenuhi merasa lazat.

Blog ini mengkongsikan resepi-resepi masakan-Malaysia Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi masakan Malaysia. Semoga blog ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih…

Resepi Kek Batik Sedap dan Mudah | duniasih | 4.5