resepimasakan.net

Resepi Roti Jala Lembut

Resepi Roti Jala – Sejak kali terakhir, kami telah dimakan tidak apa-apa lebih banyak padi pada waktu malam. Jika dimasak 1 periuk, ia tidak akan habis dan akan sia-sia. Sejak mengurangkan pengambilan nasi, berat badan saya adalah lebih stabil dan paras gula dalam darah sudah pada tahap yang normal. Jadi Bilakah memasak hidangan sampingan yang sekali dimakan dengan nasi terpaksa gantikan dengan makanan lain seperti roti gandum, pau atau Mi. Jika anda seorang doktor, nasi bukanlah satu keperluan tetapi agak tabiat masyarakat kita di Malaysia. Ini adalah kerana sumber karbohidrat diperlukan badan juga terdapat dalam makanan lain seperti daging. Jadi apakah rumah terbuka gulungan roti adalah apa yang saya Cari sebagai satu alternatif.

ada banyak varian resepi roti jala. seperti resepi roti jala sukatan cawan, resepi roti jala dari chef wan, resepi roti jala dan kari ayam, resepi roti jala tanpa telur, resepi roti jala dipadukan dengan coklat, kari ayam atau pun kuah manis. Lihatlah resipi jika sesiapa ingin mencuba resipi roti yang sangat lembut ini. Banyak panggang resipi roti tetapi setakat ini, kami masih setia resipi di bawah…

Resepi Roti Jala

Resepi Roti Jala

Bahan-bahan resepi roti lembut:

  • 3 cawan tepung gandum
  • 2 1/2 camca besar minyak masak
  • 1 sudu kecil garam
  • 1 telur
  • 3 cawan air / santan / segar susu (saya gunakan air yang dicampur dengan sedikit santan)
  • Sedikit pewarna kuning

Cara membuat resepi roti jala sedap:

  1. Campur semua bahan di atas hingga sebati. Jika anda ingin tahu doh boleh dibuat atau tidak, cuba memasukkan binder ini ke dalam acuan. Jika keluar letupan boleh nets menggunakan kuali melekat bebas.
  2. Kuali biasa boleh tak melekat. Jika itu pekat Tambah air lagi sehingga ia boleh golek.
  3. Mengambil kira nets di atas kuali selama beberapa saat. Jika anda tidak mendapatkannya kembali kemudian terus mengangkat dan bergolek.
  4. Bilakah sedia untuk dimakan dengan ayam yang dimasak. Sesuai untuk rumah terbuka kerana walaupun sehingga petang roti gulung yang masih lembut seperti baru dimasak. Mencubanya.

Read More : Resepi Nasi Tomato Mudah

Sekian resepi roti jala kali ini, sampai jumpa di kongsi resepi masakan malaysia selanjutnya. semoga bermanfaat 🙂

Website ini mengkongsikan resepi-resepi masakan-Malaysia Terkini diantaranya ayam, ikan, mee, kek, puding, biskut, nasi, daging, rendang, spaghetti, roti, donut, sup, udang, brownies, sotong dan masih banyak lagi. Resepi di dapat dari resepi warisan keluarga, resepi dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing kami alam internet. Laman perkongsian blog ini mengenai pelbagai resipi masakan Malaysia yang Sedap, Mudah dan Simple. Semoga website ini ada manfaatnya dan bisa kalian cuba resepi-resepi ini di rumah. Terima kasih.

Resepi Roti Jala Lembut | duniasih | 4.5